Topmenu

Valeriusstraat groener!

Lizzy & Hanneke op weg.

Begin april 2017 begon Hanneke van Veen met het groener maken van de Valeriusstraat. Eerst het brede stuk daarvan, dat uitkomt op het Stadhoudersplantsoen. Samen met vrijwilligers en winkeliers werden in die eerste maand en begin mei een vijftal boomspiegels omgetoverd. Van lelijke zandbakken met zand, steen en hondendrollen tot fleurige tuintjes. De reacties van omwonenden, voorbijgangers en winkeliers waren uiterst enthousiast. Op een enkele hondenbezitster na, die zich afvroeg waar ze haar beestje nu moest uitlaten.
Een verslag van de verschillende boomspiegels die in 2017 zijn aangelegd is helemaal onderaan te vinden.

Flinke steun van Groenbeheer, Fonds 1818 en de Gulden Klinker

Groenbeheer Stadsdeel Scheveningen stelde voor de eerste tuinen planten en aarde ter beschikking,. Ook in het tweede seizoen helpen ze mee. Helaas bleek dat niet voldoende voor alle 35 boomspiegels. Enkele winkeliers meldden zich spontaan aan en ook een aantal vrijwilligers bleek enthousiast om mee te doen en door te gaan.
Al snel bleek dat voor dit soort kleinschalige initiatieven het Fonds 1818 kan bijspringen met een zogenaamd Minitiatief. Zowel in 2017 als in 2018 stelden zij een bedrag ter beschikking voor aarde, compost, planten, bordjes, voorlichting en andere kosten. Daarmee werd het mogelijk in beide jaren alle boomspiegels aan te pakken.
Omdat de steun van Fonds 1818 voor slechts twee jaar wordt verleend, was het een grote opluchting toen we eind 2018 genomineerd werden voor de Gulden Klinker, die inderdaad begin 2019 werd uitgereikt en ingestraat. Daarom is het mogelijk om de komende jaren (bescheiden) financiële steun te ontvangen voor de aankoop van planten, grond en andere noodzakelijke aanschaffen.
Hieronder treft u verslagen van de afgelopen drie jaren aan met links naar alle artikelen over Valeriusstraat groener!

Verslagen over de acties in 2019 (meest recente bovenaan)

Verslagen over de acties in 2018 (meest recente bovenaan)

Verslagen van het jaar 2017 (meest recente bovenaan)

Gemaakt door Social Media Succes