Topmenu

Afronding Valeriusstraat groener!

Op 22 september 2017 werd Valeriusstraat groener! afgerond. De laatst te beplanten boomspiegel was net daarvoor afgekomen. Helaas is er geen winkelier in de buurt die de verzorging op zich kan nemen, dus dat zullen we zelf moeten doen.

35 boomspiegels

In totaal zijn er 28 boomspiegels met bloeiende planten en 7 met sedum (vetkruid).
Dat laatste was nodig, omdat die boomspiegels vol zaten met cement en steen. Sedumplantjes (op matten aangeleverd)  hebben er geen probleem mee dat hun wortels alleen oppervlakkig de grond in kunnen. Dit is een – volgens ons – nog niet eerder toegepaste manier om boomspiegels te beplanten, maar hopelijk (ook op termijn) een goed alternatief voor planten en struiken, die soms wel 15 centimeter diepte nodig hebben.
.

Van de eigenaar van café Not Out (met de mooie plantenbak) mochten we bij mooi weer het terras aan de Danckertsstraat gebruiken en bij lelijk weer waren we binnen welkom. Met zo’n 25 personen vierden we daar de vrolijke afsluiting. Rob en ik hielden elk een korte speech. Mary Beuk van de werkgroep Groen Duinoord volgde met interessante plannen voor twee nieuwe parkjes op de brede trottoirs aan de Groot Hertoginnelaan.

Foto: Ton Martens

Ieder kreeg een drankje aangeboden en/of maakte gebruik van de uitnodiging een wandeling met uitleg langs alle boomspiegels te maken.
Dit was trouwens de tweede keer deze week voor mij, want een groep van ca 30 studenten en twee docenten van de MBO Hoveniersopleidingen van Rijswijk en Leiden wandelden op maandag 18 september geïnteresseerd mee en stelden heel wat vragen.
Moe en voldaan gingen we daarna naar huis; het was gelukt! Mede dankzij vrijwilligers, winkeliers, Dutch Green Roof, Groenbeheer Scheveningen, werkgroep Groen Duinoord en Fonds 1818.
Het was vijf maanden hard werken, maar het resultaat is er naar. Zelden kregen we bij een project zoveel complimenten van bewoners en voorbijgangers.
Hanneke van Veen
Reageer jij als eerste?

Laat een reactie achter

Gemaakt door Social Media Succes