Topmenu

Elkaar ontmoeten

Op andere de andere pagina’s van Waarom? staan allerlei redenen, waarom je je eigen omgeving wat zou kunnen opfleuren. Maar – eerlijk gezegd – is voor mij iets anders veel belangrijker gebleken. Eigenlijk ben ik niet zo geïnteresseerd in tuinen en tuinieren, maar door er via het Zaadbommen-project van de Uitvinderswijk toch mee aan de slag te gaan, heb ik ontdekt dat je er heel makkelijk andere mensen mee ontmoet. Ik woon meer dan 25 jaar in de Uitvinderswijk, maar sinds de afgelopen paar jaar heb ik tientallen nieuwe contacten gelegd. Enkele voorbeelden daarvan zijn:

Elkaar  ontmoeten Emma's Hof

Overzicht van de noordzijde van stadstuin Emma’s Hof.

Emma’s Hof
Half 2011 werd in een binnengebied van een huizenblok een bijzondere tuin geopend: Emma’s Hof. Oorspronkelijk een initiatief van maar enkele mensen uit de Galileïstraat, maar inmiddels uitgegroeid tot een prachtige stadstuin, waar heel veel wijkbewoners, jong en oud, van genieten. En waar tientallen vrijwilligers en betrokkenen enthousiast aan meewerken. Ook wij hebben dat gedaan, met als gevolg dat we allerlei mensen hebben leren kennen bij de activiteiten die in Emma’s Hof plaatsvinden. Ik kom ze dagelijks op straat tegen, we groeten elkaar en voelen ons verbonden via Emma’s Hof.

Elkaar ontmoeten Slaapmutsjes onder het mannentoilet  Conradkade

Slaapmutsjes onder het mannentoilet.

Maar ook in het klein
Toen we met een groepje een verwaardloosd mannentoilet opknapten, bleek dat hét moment voor een moeder en twee kinderen om ook bezig te gaan met zaaien en plantjes. De dochter verspreidde onderaan de muur van het mannentoilet, bovenaan de kademuur, zaadjes die later o.a. prachtige slaapmutsjes bleken te zijn. Als je goed kijkt, ongeveer halverwege de film Bloemen houden van mannen, dan zie je haar druk aan het werk. We hebben de hele zomer genoten van die bloemetjes.
RvE

Kijk vooral ook op de Meer groen? KAART, met alle aangepakte plekken.

Gemaakt door Social Media Succes