Topmenu

En spannend…

Spannend Valkenbosplein plantenbak voor guerrilla gardening

Afvalbak

Niet alleen is het leuk om je buurt op te fleuren, het is ook spannend. Want mag dat eigenlijk wel? Zomaar in je buurt een lelijke plek mooi maken? Een van onze eerste ‘acties’ was een plantenbak op het Valkenbosplein aan de rand van de Uitvinderswijk. Al jaren zagen we – in het voorbijgaan – deze betonnen bak, die blijkbaar door niemand onderhouden werd. De aarde was er deels uitgeregend (door een kier in het beton) en er lag van allerlei vuilnis in.

Spannend Valkenbosplein guerrilla gardening

Guerrilla gardeners in actie.

Op een avond, het was al donker, gingen we met z’n drieën op pad. Met zakken aarde, planten, zaden, tuingereedschap en… wat plankjes. Die waren om de bak te repareren, want anders zou de nieuwe aarde er weer uitregenen. Het was best een beetje eng om dat zomaar te doen, vooral toen er mensen langsliepen die belangstellend toekeken. Ook passeerde een stel parkeerwachters, maar die knikten ons vriendelijk toe.

Spannend Valkenbosplein klaar

Plantenbak

Het bleek nog niet zo eenvoudig de bak te repareren. Uiteindelijk legden we er een aan de bovenkant opengesneden plastic zak tuinaarde in. Dat bleek een prima idee.  In het begin gaven we af en toe water, maar dat doen we al maanden niet meer. De bak staat er nu, bijna een jaar later, nog steeds goed bij.

Spannend voor guerrilla gardening Brug Suezkade

Gedempt mannentoilet…

Ook de actie rond het opknappen van een voormalig en sterk verwaarloosd mannentoilet was ronduit spannend.
Bekijk de video daarvan: Bloemen houden van mannen.
RvE

PS Kijk vooral ook op de Meer groen? KAART, met alle aangepakte plekken.

Gemaakt door Social Media Succes