Topmenu

Jong

kinderen / Foto van de site: De Makkelijke Moestuin

De makkelijke moestuin voor kinderen

Kinderen kun je op allerlei manier betrekken bij het groen-gebeuren. Als je een tuin hebt is dat gemakkelijk door ze een eigen stukje te geven waar ze zelf iets kunnen zaaien of in kunnen zetten.

Vierkante meter

De zogenaamde Vierkante metertuin leent zich er ook goed voor. Die kun je zelfs bovenop een stuk betegelde tuin maken. De grootte is net leuk voor een kind, maar hulp en begeleiding is wel nodig. Ouders zonder tuin kunnen kinderen zonnebloemzaadjes cadeau doen. Zij kunnen er dan een aantal opkweken in potten op de vensterbank of op een ander (liefst zonnig plekje). Als de zonnebloem groot is kan je hem misschien ergens kwijt in een geveltuintje of in een bak op de stoep. Tuinkers leent zich ook prima voor de vensterbank.

Grappige pothole tuintjes samen met een kind of kinderen bedenken en filmen is ook erg leuk. Met oude speelgoedbeestjes, autootjes, aarde, plantjes e.d. is dat niet zo moeilijk. Leg ze wel uit dat een pothole (een gat in de weg of het trottoir, een goede Nederlandse term hebben we nog niet gevonden) snel vernield kan worden, maar dat je nog jaren napret kan hebben van de foto’s of het filmpje.
HvV

Kijk ook op de pagina over scholen met informatie over schooltuintjes en schoolpleinen.

Gemaakt door Social Media Succes