Topmenu

Plantsoen(tjes)

plantsoen

Buurttuintje Daguerrestraat

Buurtbewoners van de Daguerrrestraat pakten hun ‘voortuin’ grondig aan.

Geregeld wandel ik door het stukje Daguerrestraat tussen Beeklaan en Edisonstraat. En dan valt me ieder keer weer – vlak bij de school – een tuin op. Het lijkt wel alsof buurtbewoners daar een gemeenteperkje hebben geconfiskeerd. Het ziet er vrolijk en fleurig uit. Ik zie dat er ook van die stokken in staan, zoals je die ziet bij volkstuinen voor pronkbonen of andere groenten. Op een dag zie ik iemand bezig om onkruid te wieden en maak een afspraak om te horen hoe ze het voor elkaar gekregen hebben om met (of zonder) toestemming daar te tuinieren.

Echtpaar

Van een echtpaar dat actief bij de tuin betrokken is hoor ik het volgende. “Het is begonnen met een plan van de gemeente voor herbestrating van het terrein voor de school en tussen de huizen, waar op dat moment slechts één klimtoestel stond en heel veel fietsenrekken. Alle omwonenden waren uitgenodigd hun wensen kenbaar te maken op een inspraakavond. De aanwezigen wilden in ieder geval minder rekken voor de deur en meer (vandalisme bestendig) groen, meer speelmogelijkheden voor de kinderen en een paar banken.
De wensen zijn ingewilligd en het groen is er gekomen in de vorm van een tuin die een aantal bewoners samen mag verzorgen. Naast bloemen, struiken en planten zijn er vorig jaar ook tomaten gekweekt en pompoenen, waar heerlijke soep van gemaakt is. Het is heel positief dat de tuin met rust gelaten wordt, er zijn geen vernielingen of diefstal. En soms staat er iemand wel vijf minuten stil bij de tuin om er naar te kijken. Dat geeft ons veel voldoening. Daar zijn we best trots op.”
HVV

Gemaakt door Social Media Succes