Topmenu

Omdat het leuk is!

Boomspiegel

Boomspiegel Marconistraat

Zelfs voor iemand zoals ik, die absoluut geen groene vingers heeft, is de buurt opfleuren met hier en daar wat groen gewoon leuk. Je kunt het in je eentje doen of samen met anderen, naar keuze. Er zijn plekken en plekjes genoeg, waarvan je – met niet al te veel moeite – iets moois kunt maken.

boomspiegel

Boomspiegel Galileïstraat

Gewoon voor de deur bijvoorbeeld, hebben wij een boomspiegel, die al zeker tien jaar dienst deed als hondentoilet en afvalbak. Waarom we er zo lang mee gewacht hebben, snap ik eigenlijk niet. Hanneke heeft die boomspiegel inmiddels omgetoverd tot een extra voortuintje.

Zo zijn er meer plekken die we in de wijk, inmiddels met een kleine groep enthousiastelingen, hebben aangepakt. Met wat aarde, wat planten uit de tuin, zaden of goedkope aanbiedingen uit het tuincentrum. Viooltjes zijn daar bijvoorbeeld in het voorjaar in grote getale en goedkoop aan te schaffen. Ze blijven maanden in bloei. Wel af en toe water geven natuurlijk! Op de foto rechts een voorbeeld daarvan in een boomspiegel uit de Galileïstraat.

Op de Meer groen? KAART zijn veel van die plekken te bekijken. In 2012 zijn we begonnen en in 2013 zijn we ermee doorgegaan, inmiddels staan er meer dan 50 plekken op de kaart.

RvE

Gemaakt door Social Media Succes