Topmenu

Hoe het begon in…

logo UitvinderswijkDeze website is een initiatief van de Uitvinderswijk. Een bijzondere website over het Haagse Regentesse-Valkenboskwartier die van 2003 t/m 2016 heeft bestaan. Na een succesvolle actie – begin 2012 – met bewoners rond het maken en verspreiden van (meer dan 1.200) zaadbommen besloten we door te gaan. Geveltuintjes, bloembakken, boomspiegels en andere verwaarloosde plekken werden omgetoverd tot groene, bloemrijke plekken. Lees hier meer over de acties en ontwikkelingen erna.

Meer groen? Zelf doen!

Eind 2012 ontstond het idee voor een aparte website om meer mensen te enthousiasmeren voor deze groene activiteiten. Meer Groen? Zelf Doen! is het resultaat. Voor iedereen die in de (stedelijke) woonomgeving meer natuur wil. In eigen tuin, op de stoep of gevel, op ’t balkon,  dak of in de straat waar u woont. Wellicht zelfs op plekken wat verder van huis.

Met de informatie op deze site willen we u inspireren om alleen, of samen met buurtgenoten, aan de slag te gaan met bloemen, planten, struiken en bollen. Om uw leefomgeving groener en gezelliger te maken. Gebruik de site ook om een oproep te plaatsen en een geslaagde actie te melden (hoe klein ook). Uw foto/video en verslag plaatsen we graag.

Beginnen uw vingers al te jeuken?
Uitvinderswijk guerrilla-gardening-klein

Gemaakt door Social Media Succes