Topmenu

Waarom?

Waarom je je woonomgeving groener zou maken? Meer daarover vind je in onderstaande kopjes.

Als je woont in een wijk als de Haagse Uitvinderswijk (ook wel Regentesse-Valkenboskwartier genaamd), dan is dat zonneklaar. Er zijn zoveel plekken en plekjes die er leuker en aangenamer zouden uitzien als er wat meer groen was. Zo is ons project in de wijk begonnen, gewoon omdat we ons af en toe best ergerden aan kale stukken grond. Of het nu geveltuintjes waren of slecht verzorgde bloembakken, boomspiegels die meer een hondentoiletten leken, het maakte niet uit. Overal kon je zo aan de slag… als je zou willen.

De gemeentelijke groendienst bellen en vragen of ze er wat aan wilden doen? Dat leek ons weinig kans van slagen hebben. Veel handiger (en spannender) leek het ons om gewoon zelf aan de slag te gaan. Daarbij geholpen door twee boeken over ‘zaadbommen’ en ‘guerrilla gardening’ (zie boekenpagina). Ik herinner me nog goed dat Hanneke en ik voor het eerst op pad gingen voor ons eerste ‘tuintje’ in de DCR-straat, waar we een paar viooltjes plantten en enkele zaadbommen.

Waarom

Eersteling wordt bijgevoederd.

Het kan onbenullig lijken, zo’n klein tuintje, zomaar in een straat, bijvoorbeeld tegenover een grote energiecentrale, maar zo voelt het voor ons niet. Eerlijk gezegd hebben we veel geleerd van deze ‘eersteling’.
 Dat tuinen onderhoud (en vooral water) vragen. Dat mensen er heel positief op reageren. Dat zaadbommen er soms wel heel lang over doen om uit te komen.
Nog steeds, bijna een jaar later, kijken we af en toe hoe ‘ons tuintje’ erbij staat. Meer dan een half jaar hebben er viooltjes in gebloeid en later kwamen eindelijk een paar goudsbloemen op, uit de zaadbommetjes. Waarom je je buurt groen zou maken? Klik op de groene links hieronder voor meer over het Waarom?

RvE

Gemaakt door Social Media Succes