Topmenu

Pothole tuinieren

Een pothole is een gat of kuil(tje) in het wegdek of trottoir. Steve Wheen uit Engeland is inmiddels wereldberoemd als Pothole Gardener, omdat hij potholes  ging opvullen met plantjes, bloemen of grappige kleine voorwerpjes, zoals poppen, ligstoeltjes, verkeersbordjes, tuingereedschapjes, een telefooncel, alles op miniformaat. Van zijn hand verscheen daarover het fotoboekje: The Little Book of Little Gardens, met 84 van zijn creaties.

Pothole 5 in de Uitvinderswijk (foto Loes Slaager)

Potholes kunnen dus ook in bomen. (foto Loes)

Een pothole tuintje is een grappige variatie op guerrilla gardening. Het gebeurt eveneens zonder toestemming op het openbare terrein. De meeste potholes zijn geen lang leven beschoren, want vrij kwetsbaar. Kinderen pakken ‘speelgoed‘ weg en nemen het mee naar huis. Toch is het werk niet voor niets. Al staat een pothole maar een paar uur of een paar dagen, het is altijd de moeite waard. Iedereen die even in de lach schiet of ontroerd wordt is er een. Bovendien maken de ontwerpers foto’s en video’s die lang nadat de echte pothole verdwenen is bekeken kunnen worden. Veel video’s  laten het hele wordingsproces zien inclusief de reacties van het publiek.

Geïnspireerd door Steve Wheen gingen bewoners van de Uitvinderswijk ook op pad. Zie:

Krijgt u ook zin er eentje te maken? Laat u niet weerhouden. Stuur dan s.v.p. uw foto of filmpje aan ons op. Dan plaatsen we hem op deze website.
HvV

Gemaakt door Social Media Succes