Topmenu

Groene daken

groene dakenEen dak is niet alleen geschikt voor het opwekken van energie met zonnepanelen, maar ook om er van alles op te laten groeien. Sierbegroeiing zoals sedum (een soort kleine vetplantjes), kruiden, grassen en bloemen, stuiken en bomen. Een moestuin is ook mogelijk. En waarom zou je op je dak geen bijen houden of een gezellig kippenhok?

Dak sterk genoeg?
Als je overweegt een daktuin aan te leggen is eerste vereiste na te gaan of het dak wel geschikt is. Het gewicht van aarde en begroeiing is groot, en als het gaat regenen, hagelen of sneeuwen  komt er nog een enorm gewicht bij. Niet elk dak is stevig genoeg om het te houden. Een ander punt is de afwatering, die moet goed blijven. Daarom zie je vaak bij een daktuin een drainagelaag en rand van grind. En rest nog de vraag welke soort onderlaag er onder de aarde en de begroeiing moet komen. Deskundig advies van een tuinbedrijf of bouwkundige is hier op zijn plaats. Als dit je afschrikt (ook vanwege de kosten) is een voorzichtige start ook mogelijk met wat niet te zware potten met groen, een paar kant en klare losse bakken met sedum o.i.d. LEES HIER VERDER

Subsidie voor groene daken, gemeente Den Haag
Een groen dak aanleggen kan wel wat kosten, maar de gemeente Den Haag springt bij als je minimaal 6 m2 aanlegt en het minimaal €45 per m2 gaat kosten. Tot 1 november 2014 is deze subsidieregeling van kracht. Lees goed wat de voorwaarden zijn voor je ook maar iets gaat aanschaffen en neerleggen.

Meer informatie:

Gemaakt door Social Media Succes