Topmenu

Eetbaar groen

Met de  acties om de Uitvinderswijk te vergroenen zijn we tot nu toe niet toegekomen aan het zaaien en planten van gewassen, ook voor consumptie geschikt. Dit jaar (2013) hopen we dat er wel zoiets van de grond komt. Gelukkig zijn er wel al een paar vrij toegankelijke plekken waar je nu al kruiden kunt plukken.

Kruiden en fruit voor algemeen gebruik
In de Haagse stadstuin Emma’s Hof (in de Uitvinderswijk) is een gedeelte ingericht als kruidentuin. Een schaartje aan een touwtje hangt erbij. Handig voor (bescheiden) eigen gebruik, want er moet natuurlijk nog iets overblijven voor een ander. In deze tuin staan ook fruitbomen, bessenstruiken, en aardbeienplanten. In het najaar van 2012 werden rijpe appels aan bewoners uitgedeeld om appeltaarten mee te bakken voor een feestelijk oogstfeest

Het Volkstuincomplex, Kornoeljestraat 117, is een deel van de dag vrij toegankelijk. Direct bij de ingang aan de linkerkant is een prachtige kruidentuin aangelegd, waar men mag plukken. Openingstijden staan op het toegangshek.

Voorbeeld voor Uitvinderswijk?
kruidenIn de Agniesestraat in Rotterdam beplantte men in in de zomer van 2012 samen met wijkbewoners geveltuintjes. Dit keer uitsluitend met verschillende soorten kruidenplanten voor de keuken. Wel goed wassen voor het gebruik! Daarnaast zijn er ook fruitbomen geplant en bessenstruiken. Een leuk filmpje hierover op YouTube is zeker het bekijken waard.
Kijk  ook bij Stoepgroente
HvV

Gemaakt door Social Media Succes