Topmenu

Persbericht afronding Valeriusstraat groener!

Vandaag (11-9-2017) verstuurd persbericht/uitnodiging.

Meer groen? Zelf doen!

Indachtig het motto van hun sinds 2013 actieve site gericht op het vergroenen van straat, buurt en stad door bewoners zelf, hebben ondergetekenden, samen met vrijwilligers, een straat dicht bij hun woning in Duinoord flink aangepakt.

Gedurende de afgelopen maanden zijn alle 35 boomspiegels in de Haagse Valeriusstraat beplant. Daarvóór waren het lelijke zandbakken met steen, cement, vuilnis en hondenpoep. Door de gezamenlijke inspanning van velen, zijn het nu kleurrijke tuintjes die de Valeriusstraat een ander aanzien geven.
Hiermee is in één straat maar liefst ca 100 m2 groen aangeplant. Extra groen dat Den Haag, heetste stad van Nederland, maar al te goed kan gebruiken.

Feestelijke afronding

Om dit te vieren nodigen we u graag uit voor de feestelijke afronding van het project op
22 september a.s. om 16 uur voor (bij slecht weer in) café Not Out, Valeriusstraat 18.

Tijdens deze bijeenkomst zal informatie worden gegeven over de beplanting (en toekomst) van de boomspiegels, waaronder bijzondere, zoals een zestal met sedum, een boomspiegel bewoond door kabouters, een fraaie bloembak voor Café Not Out en een verrassings-boomspiegel.

Valeriusstraat groener! zou niet gerealiseerd zijn zonder medewerking van een groep actieve vrijwilligers uit Duinoord e.o., Groenbeheer Scheveningen, de Werkgroep Groen Duinoord, Fonds 1818 en Dutch Greenroof (sedum).

Ook zijn 25 winkeliers betrokken bij het project. Zij voorzien ‘hun’ boomspiegel van water en onderhouden hem.

Met hartelijke groet,

Hanneke van Veen & Rob van Eeden

Reageer jij als eerste?

Laat een reactie achter

Gemaakt door Social Media Succes