Topmenu

Balkon vergroenen

balkonWanneer je over een balkon beschikt, heb je geen tuin nodig om van groen te kunnen genieten. Door middel van planten  en bloemen in (hang)bakken en potten fleur je zelf gemakkelijk jouw balkon op.

Planten en zaden
balkonDe meeste tuinplanten zijn ook geschikt voor op het balkon. Dus als je een kleurrijk balkon wilt en er zelf niet teveel werk aan wilt hebben, kan je het beste een aantal planten bij het tuincentrum kopen en deze in potten of (hang)bakken op het balkon plaatsen. Neem ook een aantal winterharde planten, zodat je ook in de winter van je balkon kan genieten. Heb je al groene vingers of wil je deze krijgen, dan kan je er ook voor kiezen om zelf je planten uit zaden op te kweken. Het leuke aan het opkweken van planten is, dat er letterlijk iets onder je handen gebeurt en je de verschillende groeistadia van de plant leert kennen.

Eetbare planten en kruiden
balkonEen zonnig balkon is zeer geschikt voor het telen van kruiden en eetbare planten. Zelf heb ik goede ervaringen met o.a. bieslook, (platte)peterselie, basilicum, rozemarijn, tijm, salie en lavendel. Qua eetbare planten kan je heerlijk zoete tomaten, paprika, komkommers, rucola en radijsjes telen. Ook eetbare bloemen zoals Oost-Indische Kers en Bernagie (komkommerkruid) gedijen goed op een balkon. Voor het kweken van eetbare planten en kruiden, gebruik ik zelf de biologische zaden van de Bolster.

Verzorging
Elke plant heeft zijn eigen voorkeur wat betreft standplaats op het balkon en de voeding die zij nodig hebben. Het allerbelangrijkste voor een plant is en blijft voldoende water. Lees daarom goed de kaartjes en de informatie achter op het pakje van de zaden, over hoe je de planten het beste verzorgt.

Tuinieren op het balkon is experimenteren. Wees creatief en zonder vrees. Je kan altijd opnieuw beginnen.

Relevante websites:
Tuinieren op flats en balkons van A tot Z voor binnen en buiten
Tomaten kweken in potten

RW

Gemaakt door Social Media Succes