Topmenu

Geen eigen tuin

Als je geen eigen tuin hebt en toch graag met je handen in de aarde zit, gek op plantjes en bloemen bent, dan zijn er allerlei mogelijkheden. Zoek het eerst dicht bij huis, daarna wat verder in de buurt.

geen eigen tuin

kruiden in de vensterbank

Dichtbij

Zelfs op de vensterbank en in de dakgoot zijn er mogelijkheden om (heel in het klein) aan de slag te gaan met bijvoorbeeld keukenkruiden. Misschien kunt u zelfs mogelijk een stuk van uw dak groen maken met sedumplanten, grassen of kruiden of met een heuse dakmoestuin. Misschien is er dichtbij wel een verwaarloosde boomspiegel.

Verder weg

Als je meer wilt of juist iets heel anders, denk dan aan guerrilla gardening of maak een pothole tuintje. Dan kan je je  – alleen of samen met andere wijkbewoners –  helemaal uitleven om lelijke lege plekken in de wijk aan te pakken. Realiseer je wel dat een pothole tuintje meestal geen lang leven beschoren is. Daarom is het leuk het te fotograferen of te filmen, maar een guerrillatuintje wordt zelden of nooit vernield. Dat betekent wel dat je hem ook moet blijven onderhouden en water geven.
Denk daar van te voren over na en regel het met andere mensen. Het is jammer als een mooi aangelegde plek er na een tijdje weer verwaarloosd uitziet.

Wil je je niet binden aan zoiets, dan is vrijwilligerswerk in een buurttuin misschien geschikt. Zoals in de prachtige stadstuin Emma’s Hof (ingang: Galileistraat 44, Den Haag). Een klein volkstuintje huren kan, soms zelfs midden in de stad, zoals bij de Coöp. Hobbytuin Ver. U.A. Van Swindenhof in de Van Swindenstraat (contactadres Beeklaan 309A, 2562 AJ Den Haag). Aan twee kanten van de straat zijn de binnengebieden tussen de huizenblokken ingericht als volkstuin. Er is wel een wachtlijst.

geen eigen tuin

moestuin uitvinderswijk

Voor een kleine nieuwe buurtmoestuin bestaan in de Uitvinderswijk plannen. Er is een aardige kans dat er eentje in het voorjaar in de  Kepplerstraat in gebruik kan worden genomen. In de linker kolom van deze site kunt u zich abonneren op alle  nieuws, u krijgt dan vanzelf een e-mail als er ontwikkelingen zijn op dit en ander gebied.
HvV

Gemaakt door Social Media Succes