Topmenu

Valeriusstraat groener!

Lizzy & Hanneke op weg.

Begin april begon Hanneke van Veen met het groener maken van de Valeriusstraat. Eerst het brede stuk daarvan, dat uitkomt op het Stadhoudersplantsoen. Samen met vrijwilligers en winkeliers werden in die eerste maand en begin mei een vijftal boomspiegels omgetoverd. Van lelijke zandbakken met zand, steen en hondendrollen tot fleurige tuintjes. De reacties van omwonenden, voorbijgangers en winkeliers waren uiterst enthousiast. Op een enkele hondenbezitster na, die zich afvroeg waar ze haar beestje nu moest uitlaten.
Een verslag van de verschillende boomspiegels die zijn aangelegd is hieronder te vinden.

Fondsen op?

Bij deze eerste tuinen stelde Groenbeheer Stadsdeel Scheveningen planten en aarde ter beschikking. Helaas bleek dat na vijf boomspiegels niet meer mogelijk. De fondsen waren op, zo werd ons gezegd. Dat was jammer, want het leek juist zo’n leuk idee om ALLE boomspiegels in de Valeriusstraat onder handen te nemen. Enkele winkeliers meldden zich spontaan aan, en ook een aantal vrijwilligers bleek enthousiast om mee te doen en door te gaan.
Hoe nu verder? Al snel bleek dat voor dit soort kleinschalige initiatieven het Fonds 1818 kan bijspringen met een zogenaamd Minitiatief. Dit is de aanvraag die we bij het fonds deden: Samenvatting aanvraag minitiatief Valeriusstraat groener! 8 mei 2017.

Toezegging Fonds 1818

Tot onze vreugde kregen we daarop binnen enkele weken een positief antwoord. Nu zijn er voldoende middelen om door te gaan zodat de hele Valeriusstraat er wat vrolijker en groener gaat uitzien. Het project loopt vanaf mei tot oktober 2017. Op deze site (en deze pagina)  zal uitgebreid verslag gedaan worden van de actie.

Verslagen tot nu toe
(meest recente verslag bovenaan)

Gemaakt door Social Media Succes