Topmenu

Guerrilla gardeners weer in actie…

Aanstaande vrijdag  vindt een nieuwe actie plaats op de hoek Conradkade/Laan van Meerdervoort in de Haagse Uitvinderswijk.
 Vorig jaar werd daar een verwaarloosde entree naar een voormalig openbaar toilet door een groep guerrilla gardeners omgetoverd tot een vrolijke, kleurijke stadstuin, zoals vastgelegd in de film Bloemen houden van mannen.

Na de winter is het tuintje aan een flinke opfrisbeurt toe. Een aantal van de oorspronkelijke guerrilla gardeners is momenteel druk doende met de voorbereiding daarvan. De acties in de Uitvinderswijk hebben inmiddels veel bijval gekregen, zoals inmiddels te zien op een nieuwe website van de stichting Uitvinderswijk: www.meergroenzelfdoen.nl.
In de eerste plaats van enthousiaste wijkbewoners die zelf aan de slag gingen met aarde en groen, maar ook van de gemeente Den Haag, en het stadsdeel Segbroek, die voor 2013 planten en financiële middelen ter beschikking stellen om de acties uit te breiden.

Bij de opfrisbeurt van het Mannentoilet is ook de Haagse wethouder Ingrid van Engelshoven aanwezig (17 mei 2013, van ongeveer 15 tot 16 u.)

Reageer jij als eerste?

Laat een reactie achter

Gemaakt door Social Media Succes