Topmenu

Urban Gardening Flashmob

Den Haag in Transitie (DHiT), het Haagse platform voor innovatie, participatie en cohesie in wijk en buurtinitiatieven,organiseert op zaterdag 18 mei 2013 de Urban Gardening Flashmob. Bij een Urban Gardening Flashmob komt een (grote) groep mensen samen op een vooraf afgesproken openbare plek om deze te vergroenen. De muzikale omlijsting van deze dag wordt door een akoestische jamband verzorgd. Ter afsluiting vindt er een borrel in lunchroom Quirky plaats.

De eerste flashmob vond in de zomer van 2003 in New York plaats. Honderden mobbers stroomden het warenhuis Macy’s binnen op zoek naar een ‘liefdestapijt’. Kort daarna volgde de eerste Nederlandse flashmob, waarbij tientallen deelnemers simultaan twee minuten lang hun paraplu opstaken, ondanks dat er geen spatje regen viel. Andere bekende flashmobs zijn de kussengevechten op de Dam en bij de Dom, maar ook de broekloze metrorit.

Met de Urban Gardening Flashmob vergroent DHiT de Haagse Prins Hendrikstraat, zij viert het 10 jarige bestaan van dit wereldwijde fenomeen en zij haakt aan bij de week van de duurzaamheid 2013. Iedereen is welkom, om zijn plantje bij te dragen.

Programma

15:00 – 17:00 Urban Gardening Flashmob
18:00 – 23:00 Borrel en 300 likes dansfeestje Quirky

Kijk voor meer informatie over het evenement op DHiT’s Facebook.

 

Reageer jij als eerste?

Laat een reactie achter

Gemaakt door Social Media Succes