Topmenu

Geveltuinendag Fultonstraat zeer geslaagd!

De dag (11 mei 2013) begon met een paar telefonische afmeldingen vanwege de regen. Maar… de vooruitzichten waren niet slecht, dus we bleven optimistisch, want later op de dag werd er zon verwacht. We besloten de koffie binnen te serveren, en gelukkig meldden zich direct overal vandaan enthousiaste mensen, die niet bang waren voor een beetje regen. Niet alleen bewoners met geveltuinen, maar ook helpers. Dat gaf de burger moed.

Geveltuinendag FultonstraatNa een half uurtje viel er nog slechts hier en daar een spatje.
Snel commandeerden we iedereen naar buiten en na welkomstwoorden van Nelleke, uitleg van Loes en verdeling van de planten door ondergetekende kon iedereen aan de slag. We telden dat het om 12 geveltuintjes zou gaan, waaronder er eentje voor 3 telde vanwege de enorme lengte (hoek Fultonstraat/Marconistraat).
Dat tellen was belangrijk om de gratis ter beschikking gestelde planten zo eerlijk mogelijk te verdelen. Ieder mocht (om te beginnen) 4 planten uitzoeken zodat er ook nog wat overbleef voor laatkomers. In totaal telden we die dag tussen de 25 en 30 mensen.

Om twee uur was de klus klaar. De geveltuinen en plantenbakken waren prachtig om te zien. Alles had water gekregen en er was geveegd, gesjouwd, gekletst, leuk samengewerkt, gesnoept, gedronken en er was genoten van de gitaarmuziek!

Het doel om de Fultonstraat een beter, groener en vrolijker aanzien te geven is gelukt. Belangrijk daarbij was de sponsoring van de gehele catering door AH Valkenboslaan en van aarde en planten door het Stadsdeel Segbroek. Hiervoor onze dank! Maar er werden ook planten geruild en weggegeven. Zo zag ik o.a. witte voorjaarshyacinten, primula’s, topinamboer knollen, kluiten campanula en stekken aloe vera van eigenaar wisselen. Waar de een te veel van had of op was uitgekeken, werd door een ander in dank aanvaard en snel in de grond gezet.

Speciale dank voor gitarist Dimitris, Jaceck die het een en ander vastlegde op film, Joanne en andere aanwezigen die foto’s maakten, de sjouwers Frans, Anita en vooral Loes die als dragers met of zonder steekwagen de planten en potgrond van de Marconistraat naar de Fultonstraat vervoerden, Nelleke die haar huis beschikbaar stelde om te schuilen en de catering verzorgde, Mafuganova in de personen van Rien en Margreet die voor feestelijke vlaggetjes zorgden, ludieke plantenbakken aanbrachten (en al jaren actief zijn op groengebied) en last but not least de ‘helpers’, die geheel belangeloos hun groene vingers zwart maakten. Geweldig!!!
Hanneke van Veen

Deze actie is een initiatief van Rijk in je Wijk en de Uitvinderswijk en Meer groen? Zelf doen!

Geveltuinendag Fultonstraat-na-gedane-arbeid
Reageer jij als eerste?

Laat een reactie achter

Gemaakt door Social Media Succes