Topmenu

Einde Valeriusstraat groener?

Vanaf maart 2017 heeft een wisselende groep vrijwilligers zich ontfermd over zo’n veertig boomspiegels in de Valerius- en Lubeckstraat. Na vier jaar zijn in veel van die boomspiegels volwassen tuintjes ontstaan met vaste planten, zoals hebe, viburnum, gaura, lavendel, kaasjeskruid, klimop en sedum. Ook komen jaarlijks bollen op: narcissen, tulpen, uien en sneeuwklokjes. Zelfs zijn hier en daar paddestoelen gesignaleerd.

Met hulp van Fonds 1818, De Gulden Klinker en de gemeentelijke plantsoenendienst hebben we vier jaar hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Eerst alle boomspiegels van zand, steen en afval ontdoen, daarna aarde storten, jaarlijks honderden planten aanbrengen en verzorgen. En niet te vergeten … heel veel water geven in tijden van hitte en droogte. Gelukkig met hulp van enkele winkeliers en bedrijven, maar helaas werkte een groot deel van hen niet of nauwelijks mee, ondanks uitgereikte gieters en geregeld verzonden nieuwsbrieven.

Speciale dank gaat uit naar de actieve vrijwilligers van het laatste uur: Lizzie, Tiny, Bettina, Marjorie, Ineke, Jan en Riccardo. Ook dank aan alle anderen die de afgelopen jaren hun bijdrage hebben geleverd.

Nu dragen we e.e.a. over aan winkeliers en bewoners van de Valeriusstraat en wensen hen veel succes met de vergroening van hun straat. Een speciale nieuwsbrief hierover wordt binnenkort verzonden.

Hanneke van Veen & Rob van Eeden

PS    E.e.a. betekent dat deze site niet meer wordt aangevuld met nieuwe inhoud.
Wel blijft ie bestaan en is bruikbaar voor allen die de openbare ruimte willen vergroenen.

Reageer jij als eerste?

Laat een reactie achter

Gemaakt door Social Media Succes