Topmenu

Sedum-tijdperk aangebroken (27/28)

Het was even omschakelen nu we niet meer met planten aan de gang konden. Dat was niet onze keus; het kon niet anders. Te weinig ruimte voor planten met grote wortels, wél ruimte voor kleine (vet) plantjes met heel kleine worteltjes. We kregen van de kweker het advies om de boomspiegel wat uit te diepen, alle onkruid goed te verwijderen en dan een laag metselzand aanbrengen. Dat zand neemt water op, waardoor het sedum niet vochtig blijft, want sedum houdt niet van ‘natte voeten’. Sedum houdt overigens ook niet van te grote droogte en van ladingen afgevallen blad op hun kop.

We begonnen met opmeten, knippen en de rollen met een karretje vervoeren naar de wat kleine boomspiegel (nr. 27) voor Duijvenstein Wintersport en een grotere (nr. 28) voor wijnhandel Le Bouchon.
Daarna was het alsof we vloerbedekking  aan het leggen waren. Knippen, bijknippen, opschuiven, aanduwen en een bordje erin timmeren. Het werk viel mee en het resultaat was verassend. Echt mooi, vinden we. En we wisten dat het alleen nog mooier wordt, omdat de plantjes ingedrukt op rollen gezeten hebben en nu bevrijd zijn.
.
Deze boomspiegels kwamen tot stand met medewerking van: Duijvestein Wintersport,  Wijnhandel Le BouchonWerkgroep Groen Duinoord, Dutch Greenroof en Fonds 1818.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Meer groen ?? Zelf doen !!! | Groen in de Wijk - 18 november 2017

    […] (vetkruid), dat normaal gebruikt wordt voor groene dakbedekking. Sedum in boomspiegels is een uniek verschijnsel in Nederlandse steden. Lees verder […]

Laat een reactie achter

Gemaakt door Social Media Succes