Topmenu

Goed nieuws voor Valeriusstraat!

Nieuwe steun

Het afgelopen jaar is de Valeriusstraat een stuk groener gemaakt met hulp van de gemeente, winkeliers, vrijwilligers en… Fonds 1818. Ook voor het komende 2018 is een toezegging ontvangen van dit fonds. Dat is een prettig vooruitzicht. We weten dat het dan allemaal een stuk eenvoudiger zal zijn om de 35 boomspiegels bij te houden en/of op te knappen: geen bakken vol zand meer wegscheppen en vervangen door goede aarde. Van de planten, struiken en sedum zal een aardig deel weer opkomen, maar een aanvulling daarvan en een flinke onderhoudsbeurt is zeker nodig.

Voorzichtig in de winter?

In de winterperiode is lang niet iedereen die in de Valeriusstraat komt even voorzichtig met de aanplant van 2017. Hondenbezitters laten hier en daar nog steeds doodleuk hun beestjes hun gang gaan. Van plastic opruim-zakjes en vuilnisbakken hebben ze blijkbaar nooit gehoord. Sommige autobezitters rijden, als ze haast hebben, dwars door het groen. Dat is heel jammer, maar er staat tegenover dat nog steeds veel mensen zeggen erg blij te zijn met wat er veranderd is en dat ze met plezier naar de planten en bloemen kijken.

Een verslag van alle activiteiten in de Valeriusstraat is HIER te vinden.

Er zijn 5 reacties op Goed nieuws voor Valeriusstraat!

 1. Rene Wagenaar 28 januari 2018 at 10:53 #

  Op Texel staan er dispensers met hondenpoepzakjes. Wellicht handig met extra vuilnisbakken in de straat. Zou dat geen goede oplossing zijn om bij de gemeente neer te leggen? Hondenbezitter betalen immers genoeg hondenbelasting. Ik ben wel geïnteresseerd in een pilot. Weet jij of je als burger/bewoner hiervoor een subsidieaanvraag kan doen?

  • Rob van Eeden 28 januari 2018 at 10:55 #

   Beste Rene, eerlijk gezegd heb ik geen idee of je hiervoor subsidie kunt aanvragen. Het lijkt me meer iets voor de gemeente om aan te leggen/verstrekken.

 2. Lous Dumoleijn 12 februari 2018 at 14:12 #

  Die boomspiegels zien er ook niet uit in de winter, dus daar wordt ook niet met respect mee om gegaan en het wordt ook niet gezien dat het misschien(?) in voorjaar weer wat gaat worden. Plant duurzamer in, zoals ik al vaker heb gesuggereerd. Meer stevige vaste planten, ijzersterke bodembedekkers en goed winterharde groenblijvers.
  Misschien kan je ook een stukje subsidie gebruiken om stevige palen in de grond te slaan en ijzerdraad(of prikkeldraad om de honden eruit te houden!)te spannen. Misschien wil de gemeente dat ook wel doen; ze hoeven immers zelf geen onderhoud meer e doen aan de boomspiegels.

  • Rob van Eeden 12 februari 2018 at 15:50 #

   Beste Lous,
   Hartelijk dank voor je suggesties. We zullen er bij het aankopen van nieuw materiaal rekening mee houden.
   En ook bedankt voor de opmerking over de zoekfunctie. Die staat inmiddels op de site.

   Groet,

   Rob

Trackbacks/Pingbacks

 1. Goede voornemens voor 2018 | Rob van Eeden blog - 2 januari 2018

  […] Ook in 2018 zullen de boomspiegels in de Valeriusstraat e.o. verzorgd worden. We ontvingen van Fonds 1818 toezegging dat er voor 2018 een tweede financiële bijdrage komt. In de winter staan de boomspiegels er soms wat treurig bij, maar in de lente gaan we er weer tegenaan. LEES VERDER. […]

Laat een reactie achter

Gemaakt door Social Media Succes