Topmenu

Leuk cadeau: geboorteboom!

Urgenda is onlangs gestart met een nieuwe actie: Grootouders voor het klimaat.
Uit bezorgdheid voor de toekomst van kinderen en kleinkinderen willen de deelnemende grootouders zoveel mogelijk ondernemen om de funeste opwarming van de aarde tegen te gaan, opdat hun nageslacht nog een leefbare aarde kan bewonen. De politiek wordt benaderd, fiets- en wandeltochten georganiseerd. Er wordt meebetaald aan zonnepanelen op zorgcentra etc. Ik heb me direct aangemeld als deelnemer.
Lees meer op grootoudersvoorhetklimaat.nl.

berkje-cadeauGeboorteboom

Nu bedacht ik, als groot bomenliefhebber, dat grootouders bij de geboorte van een kleinkind naast andere geschenken ook een geboorteboompje zouden kunnen geven. Die zijn in de handel en niet al te duur. Een berkje (verpakt in een mooie doos) koop je al voor € 19,95.  Een appelboompje (genaamd mini-tree) kost € 34,95.

Zo’n cadeau is natuurlijk niet alleen geschikt voor grootouders. Iedereen kan er mee aankomen. Ook een leuk idee voor gemeentes trouwens. Ik zie het al voor me. Zodra er een nieuwe inwoner is geboren in Den Haag (de plaats waar ik woon) komt wethouder Revis (hij gaat over het groen) met zo’n schattig boompje aanzetten.

En misschien kan hij dan ook nog een plek aanwijzen waar die boompjes, als ze wat te groot worden voor huiskamer en balkon, geplant kunnen worden.

Link

Reageer jij als eerste?

Laat een reactie achter

Gemaakt door Social Media Succes