Topmenu

‘WILD TUINIEREN’
 spannende workshop

Vorig jaar werden bewoners en bezoekers van de Uitvinderswijk verrast met allerlei spontane groenacties: boomspiegels werden beplant, geveltuintjes en plantenbakken opgeknapt, een mannentoilet omgetoverd tot bloemrijk stadstuintje. En… er verschenen geheimzinnige pothole tuintjes. 
Flink wat wijkbewoners waren daarbij actief. Zij staken de handen uit de mouwen, en gingen met aarde, planten, zaad(bommen) en tuingereedschap aan de slag en pakten lelijke, soms vieze plekken in de wijk aan.

‘Guerrilla gardening’ of ‘wild tuinieren’ is een wereldwijde beweging die steeds populairder wordt. Stadbewoners verfraaien verwaarloosde stukken grond, klein en groot met bloemen, planten en – als het uitkomt – zelfs groente en fruit. 
Veel hierover is te lezen en te zien op deze website Meer groen? Zelf doen! met tientallen voorbeelden, reportages, foto’s en video’s.

Wilt u ook meedoen, maar hebt u allerlei vragen? Hoe pak je dat aan? Mag het eigenlijk wel? Wat voor planten doen het ‘t beste. Kan ik het beter alleen of juist samen doen? Overdag of ‘s avonds? En wat vinden de politie en gemeente ervan?

Doe dan mee met de spannende workshop WILD TUINIEREN, dinsdagavond 9 april 2013, georganiseerd door stichting Uitvinderswijk in Galerie Lilys (o.a. bekend van het ‘wild breien’), Weimarstraat 58, Den Haag. Samen met u gaan we daar na hoe de verwaarloosde plekken bij u in de buurt het beste kunnen worden aangepakt. Daarbij kunt u profiteren van de ruime ervaring van Hanneke van Veen & Loes, actieve guerrilla tuiniers in de Uitvinderswijk.

Wilt u meedoen? Doe dan het volgende:

  • Ga in uw omgeving na welke plek u wilt aanpakken.
  • Maak een foto (of korte video) plus korte omschrijving van die plek.
  • Geen plek bij u in de buurt? Ook dan bent u welkom, als u elders wilt meehelpen.
  • Geef u op voor de workshop via info@meergroenzelfdoen.nl of via onderstaand adres. Stuur de foto en beschrijving met uw aanmelding mee.
  • Kort daarna krijgt u een bevestiging met juiste tijd, nadere informatie enz.
  • Vrijwillige bijdrage van € 2,50 voor consumpties e.d.

Opgaven en meer informatie?
info@meergroenzelfdoen.nl en 070-3616826

Trackbacks/Pingbacks

  1. Spannende workhop ‘Wild Tuinieren’ - Den Haag Direct - 21 maart 2013

    […] Doe dan mee met de spannende workshop WILD TUINIEREN, dinsdagavond 9 april 2013, georganiseerd door stichting Uitvinderswijk in Galerie Lilys (o.a. bekend van het ‘wild breien’), Weimarstraat 58, Den Haag. LEES VERDER. […]

Laat een reactie achter

Gemaakt door Social Media Succes