Topmenu

Subsidie groene daken aangevuld

subsidie groene dakenGroene daken hebben een positieve invloed op de groenbeleving van burgers. Daarnaast zijn groene daken natuurlijke helpers bij het terugdringen van fijnstof, het op peil houden van de waterhuishouding, het verminderen van geluidshinder en het verlagen van de warmte die de stad genereert.

De gemeente Den Haag heeft dan ook besloten om € 250.000,- extra beschikbaar te stellen voor de ‘subsidie groene daken’ bovenop de reeds uitgekeerde € 630.000,-. Door deze uitbreiding van het subsidiebudget kunnen nieuwe aanvragen weer in behandeling worden genomen. Tevens kunnen er een aantal aanvragen met substantiële oppervlaktes alsnog gehonoreerd worden, wat de algehele groenbeleving in Den Haag verder stimuleert.

De subsidie groene daken heeft de afgelopen jaren 230 nieuwe groene daken (25.000 m2) opgeleverd. Dankzij de aanvulling van € 250.000,- kan er nog eens 10.000 m2 groen dak worden aangelegd in Den Haag. De subsidie groene daken is nog tot 1 november 2014 van kracht.

Lees ook de pagina groene daken voor meer inspiratie, tips en links.

Bron: Duurzaam Den Haag

Er is 1 reactie op Subsidie groene daken aangevuld

  1. k. cuperus 10 april 2014 at 18:49 #

    ik huur een woninkje van Staedion en wil graag een sedem-dak maken van15 vierkante meter; kom ik ook in aanmerking voor de door u genoemde subsidie? ik vind het prachtig te zien wat er met daken te doen is i.v.m. groen en ik draag uw werk een warm hart toe, k. cuperus 06-29123010; ik hoor graag van u

Laat een reactie achter

Gemaakt door Social Media Succes