Topmenu

Opknapbeurt bak & geveltuin Gouden Schaar

geveltuin Gouden-Schaar-1Telkens als ik over de Laan van Meerdervoort fietste viel een grote gemetselde plantenbak op voor de kledingreparatiewinkel De Gouden Schaar. De opvallende knippende schaar is duidelijk bedoeld om de aandacht te vestigen op deze zaak. Eigenlijk net wat die onverzorgde bak ook deed, maar dan in negatieve zin. Wat zou ik daar graag iets moois van willen maken, met planten en bloemen in plaats van onkruid en afval, dacht ik.

Er zat niets anders op dan moed verzamelen, de zaak binnen te gaan en dit voorstellen aan de eigenares. Deze mevrouw reageerde direct enthousiast en vertelde dat ze zeker twintig jaar geleden een mooie anjelier in de bak had staan, vol knoppen en op het punt uit te komen. Maar zover kwam het niet, want baldadige kinderen vernielden alles. Ze was zo teleurgesteld dat ze de bak daarna de bak liet en er geen energie meer in stak. Ik vertelde dat ik het begreep, maar toch graag wilde proberen hem op te knappen met planten en bloemen die niet direct uitnodigen om te stelen of te vernielen, uit eigen tuin. Ook vertelde ik dat een vriendin al had toegezegd te willen helpen. We stelden wel als voorwaarde dat de eigenares verder voor water zou gaan zorgen. Samen met Lizzy en Rob, die voor het vervoer van de aarde en planten zorgde, gingen we aan de slag. Voorbijgangers en klanten reageerden zeer positief of maakten een praatje met ons.

Tijdens onze werkzaamheden ontdekten we dat er, aan de zijkant van een ligusterheg en een aan de voorkant van de zaak, nog meer te doen viel. Ook hier weer onkruid en afval. Met planten en aarde die we intussen gekregen hadden van het Stadsdeel Segbroek maakten we die geveltuin een week later ook in orde. En dit keer ging zelfs Rob als een volleerde tuinman door de knieën om planten in de grond te zetten!

Er zijn 2 reacties op Opknapbeurt bak & geveltuin Gouden Schaar

 1. Lizzie 25 juni 2013 at 08:40 #

  Leuk, Hanneke!

 2. Annemiek 5 juli 2013 at 18:08 #

  Top initiatief!
  Ik woon vlak om de hoek en denk er steeds aan om bij de gouden schaar naar binnen te lopen om aan te bieden de graffiti op de zijmuur te verwijderen…
  Nog niet gedaan, maar dit initiatief laat zien dat de gebruikers positief tegenover iniatieven staan.
  Is de gouden schaar de eigenaar of wordt het pand gehuurd?

Laat een reactie achter

Gemaakt door Social Media Succes