Topmenu

Bloeiende boomspiegels in Bezuidenhout

Antoon Moonen zaaide in 2011 in De Carpentierstraat een aantal boomspiegels in met grootbloemige stokrozen, opdat hij de gehele zomer kon genieten van een uitbundige kleurenpracht in zijn directe leefomgeving. Toen hij zijn project in het voorjaar van 2012 herhaalde, bleken schoffellaars van de gemeente zijn kiemplanten als onkruid verwijderd te hebben.

bloeiende boomspiegels

stokroos

Via het secretariaat van de Algemene Vereniging voor Natuurbescherming voor ’s Gravenhage en omstreken (AVN) heeft Moonen contact gezocht met de groenbeheerder van stadsdeel Haagse Hout. Na een goed gesprek op het stadsdeelkantoor kon het project ‘Bloeiende Boomspiegels’ aansluiten bij het stadsdeelproject ‘Straat voor de Mens’ (waarmee het stadsdeel Haagse Hout ondersteuning biedt aan haar bewoners bij het uitvoeren van soortgelijke projecten).

Het project dat dankzij Antoon Moonen in de boomspiegels van De Carpentierstraat ontkiemde, heeft zich inmiddels wijd verspreid in de wijk Bezuidenhout. In de zomer van 2013 staan de Bezuidenhoutse straten dan ook vol met bloeiende boomspiegels en kleurige stokrozen in de stoeprand.

Reageer jij als eerste?

Laat een reactie achter

Gemaakt door Social Media Succes