Topmenu

Sociaal tuinieren & historisch erfgoed

De Nederlandse Tuinenstichting (NTs) is opgericht om waardevol historisch erfgoed: bijzondere tuinen en parken, zoveel mogelijk in stand te houden of te redden. Ook stimuleert de stichting openstelling van particuliere tuinen en organiseert excursies. Maar dat is niet het enige. Er is ook een project Sociaal Tuinieren

Sociaal Tuinieren

In samenwerking met de Stichting Present zijn projecten gestart om ouderen en hulpbehoevende mensen, die niet meer in staat zijn hun eigen tuin te onderhouden, bij te staan. Voor een deel gaat het om deskundige hulp van ervaren tuinliefhebbers. Voor een ander deel gaat het om groepjes vrijwilligers die het leuk vinden daarbij behulpzaam te zijn. Bijvoorbeeld een stel collega’s, vrienden of vriendinnen, een gezin of andere familieleden.

Niet alleen om tuinen

In diverse Amsterdamse wijken zijn inmiddels tien projecten van de grond gekomen. Het gaat er natuurlijk niet om alleen de tuin op te knappen. De eigenaren zijn vaak eenzaam en kunnen best wat aanspraak gebruiken. Daar helpen dit soort projecten ook bij. De relatie met buurtbewoners, die zich niet meer ergeren aan slecht onderhouden tuinen wordt er vaak ook beter door. Kijk vooral ook op hun Facebook pagina met veel informatie, foto’s en video over de projecten.

Het SociaalTuinieren wordt mede mogelijk gemaakt door sponsors die geld, tuinbenodigdheden, planten e.d. ter beschikking stellen.

Sociaal Tuinieren voorbeeldtuin

Voor en na de opknapbeurt doort Sociaal Tuinieren

,

Er zijn 2 reacties op Sociaal tuinieren & historisch erfgoed

 1. Niek 23 december 2016 at 13:54 #

  Wat een leuk idee en warme uitwerking heeft deze actie.

 2. Rob van Eeden 26 december 2016 at 14:14 #

  Nagekomen reactie van Marjolein:

  Misschien een idee:
  In Zwolle en in Emmen bestaat een plantenasiel.
  Mensen die planten over hebben of zieltogende exemplaren brengen die naar een bepaald adres, daar worden ze opgelapt en weer gegeven aan mensen die ze willen hebben. Loopt best goed.

Laat een reactie achter

Gemaakt door Social Media Succes