Topmenu

Meer groen? Zelf doen! online

Stichting UitvinderswijkOnder grote belangstelling is gisteren www.meergroenzelfdoen.nl gelanceerd. Een site voor iedereen die actief in de eigen (stedelijke) woonomgeving meer groen wil realiseren. In eigen tuin, op stoep of gevel, op balkon of dak of in de straat. Wellicht ook op verwaarloosde plekken wat verder van huis. De presentatie vond plaats in Lolapalooza in de Haagse Uitvinderswijk.
Met de uitgebreide informatie op de site willen de makers mensen die zelf de handen uit de mouwen willen (en durven) steken inspireren om alleen, of samen met buurtbewoners, aan de slag te gaan met bloemen, planten en struiken.

Guerrilla-acties in de Uitvinderswijk
Het idee voor de site ontstond door enthousiaste reacties op de groenacties die in 2012 in de Haagse Uitvinderswijk (ook wel Regentesse-Valkenboskwartier genoemd) plaatsvonden. Zoals de verspreiding van meer dan 1.200 zaadbommen, het beplanten van boomspiegels, geveltuintjes, plantenbakken, pothole tuintjes en andere verwaarloosde plekken. Uitgebreid gedocumenteerd op de site van de Uitvinderswijk.
Tientallen bewoners waren daarbij actief. Voor het (plant)seizoen 2013 zijn acties op grotere schaal in voorbereiding, waarbij de site een stimulerende rol zal spelen om er zoveel mogelijk mensen bij te betrekken. Op de site kan iedereen reacties en verslagen van de eigen acties plaatsen en contact zoeken met verwanten om samen tot kleine of grotere guerrilla-acties over te gaan.

Guerrila- en pothole gardening
Guerrilla en pothole gardening zijn in snel tempo de wereld aan het veroveren. Anders dan de naam doet vermoeden, suggereren we hiermee op geen enkele wijze dat er agressie of geweld in het spel is. ‘Wild tuinieren’ is een bijzondere manier om op eigen initiatief (alleen of samen) de eigen leefomgeving op te fleuren met bloemen en planten en vervuiling tegen te gaan. Andere interessante sites zijn www.guerrillagardening.org en www.thepotholegardener.com

Meer informatie:
stichting Uitvinderswijk
info@uitvinderswijk.nl
info@meergroenzelfdoen.nl

Reageer jij als eerste?

Laat een reactie achter

Gemaakt door Social Media Succes