Topmenu

Compostvat in plaats van gft-container

De gemeente Den Haag is sinds 22 april 2013 gestopt met ophalen van het gft in een groot deel van haar abonnementenwijken. De reden die de gemeente hiervoor geeft is dat het ingezamelde gft in de betreffende abonnementenwijken te laag is, om nog een voordeel op te leveren voor het milieu.

compostvatVoor de inwoners van de wijken, die het nu zonder gft-abonnement moeten stellen, heeft de gemeente een oplossing bedacht. De gemeente biedt deze inwoners een gratis compostvat aan. Het compostvat heeft een inhoud van 280 liter, een hoogte van 86,5 centimeter en een bodemplaat met een diameter van 79,5 centimeter.

De Uitvinderswijk is één van de Haagse wijken waar het gft-abonnement van de gemeente is komen te vervallen. Wilt u een gratis compostvat aanvragen? Vul het aanvraagformulier compostvat in.

Voor meer informatie over het compostvat, de beëindiging en voortgang van de gft-abonnementen en het inleveren van de gft-container leest u verder op de website van de gemeente Den Haag.

Er is 1 reactie op Compostvat in plaats van gft-container

  1. P.J. op de Hoek 14 maart 2014 at 19:05 #

    Nadat enige tijd het gft afval in onze wijk Laan van Meerdervoort tussen Valkenbosplein en de Fahrenheitstraat zeer onregelmatig en onbetrouwbaar was opgehaald kwam de gemeente plotseling met de mededeling dat de gft-abonnementen kwamen te vervallen. Een formeel protest en bezwaar werd niet ontvankelijk verklaard omdat er geen raadsbesluit aan ten grondslag lag. In het contact met de gemeente werd geen enkele keer de mogelijkheid van het beschikbaarstellen van een compostvat genoemd. Dit moet ik nu lezen in een bericht van de heer Wagenaar. Via de link uit het bericht heb ik een aanvraag ingevult voor een compostvat maar de gemeente laat niets van zich horen. Diezelfde gemeente die zogenaamd het milieu zo hoog in het vaandel heeft. De gevestigde partijen geven niet thuis. Met de gemeenteraadverkiezingen dus maar Groen Links stemmen. Die hebben nog een enigszins milieubewust programma.

Laat een reactie achter

Gemaakt door Social Media Succes