Topmenu

Gewildgroei, een plantsoenrevolutie?

De site Gewildgroei presenteert een nieuw soort stoeptegel: Living Pavement met in het midden een klein, iets groter, nog groter of zelfs nog groter gat. Die kun je in de plaats van een gewone stoeptegel van 30×30 cm leggen. Je kunt er dan aarde in doen en wachten totdat er uit zichzelf een onkruidplantje in groeit.
Een leuk idee waarvan een paar gemeenten al flink gebruik maken, zoals Enschede met 10.000 bestelde tegels (à ongeveer € 5 per stuk).
Een particulier die als ‘ambassadeur’  één tegel bestelt betaalt € 21,95 inclusief verzendkosten. Zie: gewildgroei.nl/#over-gewildgroei.

Ambassadeur?

Dat is een flink bedrag. Zelf wacht ik liever tot ik ergens in het trottoir een gaatje vind en stop daar dan een leuk plantje in. Toch is het voor grote bedrijven, openbare speelplaatsen, schoolpleinen, parken, plantsoenen en terrassen een leuk idee. Het heeft iets natuurlijks, iets grappigs, zelfs iets kunstzinnigs. Iets anders is dat de stenen uitstekend water doorlaten, een eigenschap die belangrijk is voor de enorme hoeveelheden water die ons te wachten staan door klimaatverandering.

Er zijn 2 reacties op Gewildgroei, een plantsoenrevolutie?

  1. Jan waalsman 10 mei 2017 at 15:15 #

    Wel een beetje raar, waarom niet gewoon een tegel eruithalen, dat zou Enschede zo’n € 35.000 hebben gescheeld, die toch beter besteed hadden kunnen worden. Toch?

Trackbacks/Pingbacks

  1. HET KAN TOCH HEEL MAKKELIJK!Gewildgroei, een plantsoenrevolutie? - Wijkraad Noord-Oost - 9 november 2020

    […] De site Gewildgroei presenteert een nieuw soort stoeptegel: Living Pavement met in het midden een klein, iets groter, nog groter of zelfs nog groter gat. Die kun je in de plaats van een gewone stoeptegel van 30×30 cm leggen. Je kunt er dan aarde in doen en wachten totdat er uit zichzelf een onkruidplantje in groeit.Lees meer –> https://meergroenzelfdoen.nl/duurzaam/gewildgroei-een-plantsoenrevolutie/ […]

Laat een reactie achter

Gemaakt door Social Media Succes