Topmenu

Valeriusstraat groener! Start tweede seizoen

Zoals eerder bericht zijn we op 21 april 2018 begonnen met het opknappen en herbeplanten van de 35 boomspiegels aan de Valeriusstraat in Den Haag. De afgelopen herfst en winter hebben de tuintjes flink te lijden gehad van vorst, droogte, auto’s en vuilnis. We besloten om met vier boomspiegels te beginnen die er nog redelijk uitzagen, maar die toch ook wel wat aandacht, compost en nieuwe planten nodig hadden.

Aan de slag

Met z’n vijven gingen gingen we aan de slag. Aan de hand van enkele foto’s en een video wordt duidelijk wat er zoal gedaan is. Eerst de video (helaas door Youtube niet zo scherp weergegeven als hij in mijn iPhone zit; daar wordt nog aan gewerkt).

Lizzie, Tiny, Jan en Hanneke zijn hier druk bezig met de eerste boomspiegel voor interieurwinkel Linea Design. Eerst de aarde reinigen van peuken, hondendrollen en vuilnis. Dan wieden en dode planten verwijderen, andere planten zo nodig terugsnoeien. En nieuwe planten plus compost aanbrengen. Klik op de foto’s voor grotere weergave.
Nu maar hopen dat de winkeliers braaf water gaan geven.

Langs de randen van de boomspiegels maken we (op aanraden van Lizzie) gootjes, opdat regenwater niet direct naar de straat vloeit.

 

Dank aan de vrijwilligers. En aan Hanneke, die het  project gestart heeft, niet voor een jaartje, maar om de Valeriusstraat blijvend een aardiger uiterlijk te geven. Dat is niet makkelijk, want het zijn plekken die veel te lijden hebben en waar je alleen mooie tuintjes van kunt maken als je er veel aandacht aan geeft, maar dat is Hanneke wel toevertrouwd. Boomspiegel voor AVC Audio-Visueel Centrum.

Morgen verder

Toen de eerste vier boomspiegels klaar waren, in nog geen anderhalf uur (met z’n vijven) bleven er gelukkig nog wat planten (ook dit jaar weer van De Lentekriebel) over, want op zondag 22 april gaan we verder.

Deze boomspiegels kwamen tot stand met medewerking van: Linea DesignAVC Audio-Visueel Centrum, Werkgroep Groen Duinoord en Fonds 1818.

 

 

Trackbacks/Pingbacks

  1. Guerrilla Gardeners weekend 2018 – www.guerrillagardeners.nl - 27 juni 2018

    […] 🐝 Zie ook de website van deze groep in Den Haag. […]

Laat een reactie achter

Gemaakt door Social Media Succes