Topmenu

Boomspiegel (13) voor Immovita Makelaardij

Na het voorbereidende werk (afgraven, stenen verwijderen en aarde storten) kunnen drie vrijwilligers een boomspiegel binnen één uur beplanten.

Vandaag hebben Tiny, Hanneke en (nieuwe) vrijwilliger Riccardo boomspiegel nummer dertien beplant voor de deur van Immovita Makelaardij (Valeriusstraat 65). Daar wordt momenteel druk gewerkt om het pand op te knappen, waardoor we het geluk hadden dat de bedrijfsleider aanbood het weggeschepte zand naar het afvaldepot te brengen.

Veelkleurig

Dit keer weer behoorlijk wat vrolijk gekleurde planten gekocht op ons voordelige adresje, waar iedere keer veel dezelfde, maar ook steeds andere soorten planten worden aangeboden.
Zo ziet iedere boomspiegel er toch weer anders uit.
Plus dat daar steevast (bij de kassa) een aantal trays eenjarigen klaarstaan voor een prikje. Die misstaan – een beetje opgekalefaterd – absoluut niet.
.

Boomtuin en boomvoet

Ondertussen een paar nieuwe woorden geleerd zoals het woord boomtuintje. Dat is een toepasselijke benaming vanaf het moment dat de boomspiegel voorzien is van planten. Een ander woord leerde ik van een Belgische tuinarchitect die het had over “boomvoeten” beplanten.

Deze boomspiegel kwam tot stand met medewerking van Immovita Makelaardij, Werkgroep Groen Duinoord en Fonds 1818.

In sommige boomspiegels zit veel vast cement langs de randen, waardoor (ook hier) bij de zijkant langs het trottoir geen planten mogelijk zijn.

Reageer jij als eerste?

Laat een reactie achter

Gemaakt door Social Media Succes