Topmenu

Eerste groenacties 2013

Na de lange strenge winter was ik benieuwd wat er van de diverse guerrilla en andere tuintjes die we in 2012 maakten over was gebleven. Het viel eerlijk gezegd reuze mee. De meeste meerjarigen hebben het overleefd. Toch waren er ook veel kaleplekken, dus overal was een flinke opknapbeurt nodig.

Eerst maar dicht bij huis aan de slag met de boomspiegel in de Marconistraat 83 met viooltjes en nog wat planten uit eigen tuin.

Daarna met hulp van Lizzy en Gita de bakken voor Snackbar ‘De Buren’ (Edisonstraat 8A) opgepimpt met afrikaantjes die in de aanbieding waren evenalsdrie minituintjes op de hoek van het Copernicusplein/Valkenboslaan en in de Edisonstraat (t.o. nr. 185), waar ik in het najaar o.a. een stokroos had neergezet. Hij of zij stond er nog en doet het goed!

Een weekje later met Gita en Marcelle het hoektuintje (Marconistraat/Galileïstraat mooi gemaakt).

Vervolgens de plantenbak op de Laan van Meerdervoort (op de stoep van Beter Horen) aangepakt, waar de buxus en reigersbek het goed deden. Het stijf ijzerhard zal het misschien ook nog redden. Aangevuld met extra aarde en afrikaantjes.

Daarna een soloactie: Twee met mosbegroeide bakken (een grote en een kleine (Edisonstraat 54) die vorig jaar een metamorfose ondergingen, met bloeiende adderwortel, reigersbek, vergeetmenieten e.d. opnieuw voorzien van planten uit eigen tuin, aangevuld met herfstasters uit de volkstuin van Constance en andere gulle gevers, waaronder het Stadsdeelkantoor.

Ook de beide bakken voor de Sportprijzenwinkel van de firma Toeback (hoek Columbusstraat en Valkenboslaan)die Loes en ik vorig jaar onder handen namen waren dringend toe aan een facelift. Met snoeischaar (voor de stokroos en clematissen), veel nieuwe aarde en planten is het resultaat niet gek. Als je weet dat we hier vorig jaar begonnen met het uitmesten van een hondentoilet vol uitwerpselen en afval, dan is het verschil groot. De hortensia had het weliswaar begeven, maar de vlinderstruik viel te reanimeren met extra water en aarde. De grote geveltuin is moeilijker te onderhouden, vanwege een overhangend balkon dat bijna alle regen opvangt. Dus dicht beplanten en veel water geven is noodzaak. HvV

Reageer jij als eerste?

Laat een reactie achter

Gemaakt door Social Media Succes