Topmenu

Zuidenwindlelie, hoe verzorg je die?

ZuidenwindlelieOp 21 juni 2013 ontvingen we (st. Uitvinderswijk) de Lenteprijs van Fonds 1818 (€ 1000) voor onze guerrilla gardening-activiteiten en voor deze website. Daar zijn we erg blij mee. Naast de financiële toezegging kregen we ook een mooie plant, op het oog een zuidenwindlelie, waarvan de bol bekleed was met mos. Het geheel op een plastic schoteltje, zodat je hem ook op een tafel o.i.d. kan zetten.

Om zekerheid te hebben of de plant echt een zuidenwindlelie was, belde ik de firma die de plant leverde. Een kaartje was aan de verpakking van de plant bevestigd. De naam klopt inderdaad en men gaf antwoord op de vraag hoe je zo’n bijzondere plant het beste verzorgt.
Eens in de veertien dagen zet je hem in een bakje water van slechts 2 cm hoog. Tien minuten is voldoende. Als de plant op den duur lelijk wordt en afsterft, kun je hem op een luw balkon of een windvrij plekje in de tuin zetten; dan is er een grote kans dat je er volgend jaar weer van kunt genieten.

Er zijn 3 reacties op Zuidenwindlelie, hoe verzorg je die?

 1. Tiny 15 augustus 2013 at 18:14 #

  Hallo,
  Daar ik zelf ook een zuidewind lelie als plant heb en hij nu zo goed als uit gebloeid is maar er onderin tussen de bladeren allemaal bolletije zitten en dunne sprietjes groen weet ik niet wat ik er mee aan moet.
  Kan iemand mij iemand helpen want ik wil hem graag volgend jaar weer in mijn tuin laten schitteren.
  Vriendelijke dank
  Tiny

 2. Peter Matla 10 augustus 2019 at 12:49 #

  De bloeitijd is van half mei tot diep in de herfst.
  Dus volgens mij moet je aan de slag met de volgende tip:
  Voor een beter uitbloei van de jonge knoppen de overrijpe bloemen tijdig zo laag mogelijk wegsnijden. (A.u.b. oppassen voor de kleine knoppen).

  • Rob van Eeden 11 augustus 2019 at 07:50 #

   Dank u voor deze waardevolle tip, Rob

Laat een reactie achter

Gemaakt door Social Media Succes