Goed nieuws voor Valeriusstraat!

Nieuwe steun

Het afgelopen jaar is de Valeriusstraat een stuk groener gemaakt met hulp van de gemeente, winkeliers, vrijwilligers en… Fonds 1818. Ook voor het komende 2018 is een toezegging ontvangen van dit fonds. Dat is een prettig vooruitzicht. We weten dat het dan allemaal een stuk eenvoudiger zal zijn om de 35 boomspiegels bij te houden en/of op te knappen: geen bakken vol zand meer wegscheppen en vervangen door goede aarde. Van de planten, struiken en sedum zal een aardig deel weer opkomen, maar een aanvulling daarvan en een flinke onderhoudsbeurt is zeker nodig.

Voorzichtig in de winter?

In de winterperiode is lang niet iedereen die in de Valeriusstraat komt even voorzichtig met de aanplant van 2017. Hondenbezitters laten hier en daar nog steeds doodleuk hun beestjes hun gang gaan. Van plastic opruim-zakjes en vuilnisbakken hebben ze blijkbaar nooit gehoord. Sommige autobezitters rijden, als ze haast hebben, dwars door het groen. Dat is heel jammer, maar er staat tegenover dat nog steeds veel mensen zeggen erg blij te zijn met wat er veranderd is en dat ze met plezier naar de planten en bloemen kijken.
 
Een verslag van alle activiteiten in de Valeriusstraat is HIER te vinden.

Trackbacks / Pingbacks

  1. Goede voornemens voor 2018 | Rob van Eeden blog - 2 januari 2018

    […] Ook in 2018 zullen de boomspiegels in de Valeriusstraat e.o. verzorgd worden. We ontvingen van Fonds 1818 toezegging dat er voor 2018 een tweede financiële bijdrage komt. In de winter staan de boomspiegels er soms wat treurig bij, maar in de lente gaan we er weer tegenaan. LEES VERDER. […]

Geef een reactie